Voor wie?
Zorginstellingen
Voor beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers: Training ‘Natuur doet je goed’
Mensen die in een zorginstelling verblijven, komen vaak weinig en soms nooit buiten. De belangrijkste reden is het gebrek aan voldoende begeleiding om naar buiten te gaan. De training ‘Natuur doet je goed’ richt zich daarom op de begeleiders: beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers. Zij leren in de training allerlei activiteiten en werkvormen toe te passen wanneer ze met een cliënt of familielid naar buiten gaan. Het biedt hen allebei meer plezier, rust en ontspanning. Doordat je samen een bezigheid hebt, ontstaat er vaak ook een andere vorm van contact. De ervaring leert dat er na afloop van de training meer en langer naar buiten wordt gegaan.
Een extra aanleiding voor een zorginstelling om de training aan te bieden kan zijn het stimuleren van het gebruik van een tuin of om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.
Voor medewerkers van zorginstellingen: Training ‘Ontstressen in de natuur’
De training ‘Ontstressen in de natuur’ is gericht op medewerkers van organisaties, waaronder zorginstellingen. Stress is niet alleen de belangrijkste oorzaak voor ziekteverzuim, maar ook een bron van veel persoonlijk lijden. De werkdruk in de zorg is vaak groot. De training ‘Ontstressen in de natuur’ is een heel praktische en toegankelijke manier om medewerkers de gelegenheid te geven om stressklachten te verminderen of te voorkomen door het inzetten van natuur. Na de training heeft ieder voor zich enkele manieren gevonden om in de natuur gemakkelijker tot ontspanning te komen.
Op verzoek kan in de training ook worden ingegaan op de vraag hoe je de gebruikte werkvormen kunt inzetten bij de zorg voor cliënten. Hierdoor krijgt de training voor zorgmedewerkers een extra meerwaarde.
directeur van een zorginstelling